Otsi kodulehelt
Sulge otsing
Tagasi nimekirja

Uus retseptiraamat tutvustab Euroopa vabatahtlike köögilugusid

Euroopa Vabatahtliku Teenistuse vabatahtlikud räägivad oma suhtest toidu, vabatahtliku tegevuse ja Eestiga ning õpetavad, kuidas valmistada erinevaid roogasid, hatšapurist tiramisuni.

„Ma olen väga uhke rikka toidukultuuri üle, mida Itaalia pakub ning ma püüan seda rikkust ja mitmekesisust eestlastega jagada, kuid ega see lihtne ei ole, kui inimestele meeldib pitsa ananassiga,” tunnistab itaallanna Giulia Marullo, kes töötas vabatahtlikuna ühes Tallinna lasteaias. „Itaalias on söömine nagu eestlastel laulupidu,“ lisab teine Itaaliast pärit vabatahtlik, Anna Bortoletto.

2016. aasta sügisel toimus erinevates Eesti noortekeskustes ja koolides 20 kultuuridevahelise kokkamise töötuba nimega „Kultuur purki!“, mis oli osa Eesti Avatud Noortekeskuste ühenduse korraldatud ja Eesti Noorsootöö Keskuse toetatud Noorsootöö nädala programmist, eesmärgiks juhtida tähelepanu noorsootöö mitmekesisusele, väärtusele ja ühiskondlikule mõjule. Sarnasest ideest on kantud ka see väike söögilugude raamat, kus sõna saavad EVT vabatahtlikud, jagades oma kogemusi ja kultuuri toidu kaudu.

Euroopa Noored

Loe lähemalt

Tagasi nimekirja