Otsi kodulehelt
Sulge otsing
Tagasi nimekirja

Vaesusega võitlejad. Toidumaailma tipptegijad korraldasid heategevusliku õhtusöögi

Heategevusliku õhtusöögiga „Lapsed söönuks” ja oksjoniga koguti Toidupanga toetuseks 40 000 eurot.

Restorani Moon tippkokk Roman Zaštšerinski veedab esmaspäeva õhtu toitu valmistades ja pingsalt telefoni jälgides. Arstid ütlesid, et just sel õhtul peaks tema perre sündima poeg. Ta kontrollib iga natukese aja tagant, ega ole tulnud sõnumit, et nüüd.

„Leppisime kokku, et kui see juhtub, siis võtavad teised üle ja ma torman,” lausub Zaštšerinski.

Tema selleõhtune suurim katsumus on olla omastest eemal. Aga hea eesmärgi nimel on ta valmis seda tegema – tingimusel, et poeg ei sünni.

Õhtusöök „Lapsed söönuks” on Eesti esimene omataoline. Selle piletitulu ja oksjonitasud lähevad Eesti Toidupanga toetuseks ning selle nimel rabavad ühiselt tööd Eesti restoranide tipptegijad, üle 30 ettevõtte ja sadakond vabatahtlikku.

Zaštšerinski valmistada on õhtusöögi teine käik, latikakook aed-harakputke ja estragonikreemiga.

Peale Mooni on kohal restoranid Tuljak ning Leib Resto ja Aed, samuti Eesti Euroopa Liidu eesistumise peakokk Peeter Pihel, kohvikupidaja Angeelika Kang ja ettevõte Butero, mis valmistab käsitöövõisid.

Kohal on ka Põhjaka. Ott Tomik, kes valmistab teiste Põhjaka kokkadega õhtusöögi esimese käigu, on kahe väikese lapse isa. „Kuulsin, kui paljud lapsed ei saa süüa, ja olin kohe nõus tulema. On loomulik aidata nii palju, kui saame,” kinnitab ta.

 

Eesti Päevaleht

Loe lähemalt

Tagasi nimekirja